Piilota valikko #
Valikko #

Oma elämä hallintaan lentämällä

Viisi syytä, miksi jokaisen tulisi kokeilla tuulitunnelilentämistä

Teknisesti ottaen kenen tahansa perusterveen ihmisen viidestä vuodesta ylöspäin on mahdollista lentää - illman yläikärajaa. Vanhin Sirius Sportissa lentänyt on 95-vuotias ja USA:ssa jopa 103-vuotias on lentänyt. Lentää voi vaikeasti näkö- tai liikuntarajoitteinenkin. Mutta miksi tuulitunnelilentämistä tulisi kokeilla?

1. Lentäminen on törkeän hauskaa - laji sinulle, joka inhoat urheilua

Monelle liikunta on pelkkää tuskaa. Moni lajia kokeillut vannoutunut urheilunvälttelijä on kuitenkin toistuvasti todennut, että tuulitunnelilento ei edes tunnu urheilulta. Tuulitunnelilentäminen ei ole vain hauskaa - se on törkeän hauskaa.

2. Lentäminen aiheuttaa hyvää oloa, vähentää masennusta ja ahdistuneisuutta

Kaikki liikunta myötävaikuttaa paitsi fyysiseen mutta myös henkiseen hyvinvointiin. Tämä johtuu siitä, että liikkuminen lisää aivoissa samojen välittäjäaineiden (mm. serotiniinin) määrää kuin esim. rakastuminen, suklaa ja mielialalääkkeet. Toisin kuin monet lääkkeet, liikunta lisää myös mielihyvää aiheuttavan dopimiinin määrää aivoissa. Ilmiö tunnetaan nimellä runner's high tai endorfiinihumala. Tuulitunnelilento aiheuttaa usein poikkeuksellisen voimakkaan hyvänolon tunteen ja adrenaliinipiikin. Jopa siinä määrin, että tuulitunnelia kutsutaan toisinaan leikkimielisesti positiivista riippuvuutta aiheuttavaksi crack pipeksi. Käypä hoito -suosituksen mukaan liikunta voi auttaa masennukseen jopa yhtä hyvin kuin lääkkeet ja terapia (vaikka niilläkin on tietysti vissi paikkansa!) sillä erotuksella, että liikunta tekee vieläpä hyvännäköiseksi. 

3. Lentämällä unelmat toteen rohkeasti

Kukapa ei olisi unelmoinut lentävänsä? Me kaikki unelmoimme monista asioista mutta liian usein me keskitymme arkeen, muiden tarpeisiin ja uhraamme itsemme ja unelmamme. Olemme olemassa mutta emme enää elä. Ajattelemme, että vain super-sankarit lentävät - emme me tavalliset ihmiset. Tunnetta, jonka kokee sillä hetkellä kun tajuaa, että voi joskus oppia lentämään, ei voi sanoin kuvata. Sisäsyntyinen ymmärrys siitä, että minä voin ja minä pystyn tekemään asioita, joita en ikinä uskonut voivani tehdä, antavat rohkeutta, itseluottamusta ja sisäistä vahvuutta. Löytämällä oma sisäisen sankarinsa itse, tajuamalla omat rajattomat mahdollisuutensa itse, moni tuulitunnelilentoa harrastamaan alkanut on ymmärtänyt asettaneensa itselleen ja kasvulleen rajoja, joiden ei tarvitse olla olemassa. Sen ymmärtäminen, että minä osaan ja minä voin on auttanut ihmisiä irti väkivaltaisista suhteista, hakeutumaan uudelle alalle tai vain tuntemaan olonsa varmemmaksi ja iloisemmaksi.

4. Lentäminen on mainiota stressinhallintaa kiireiselle

Tuulitunnelilentoa harrastaakseen ei tarvitse uhrata koko elämäänsä. Toisin kuin moni muu harrastus, lentäminen on laji, jossa voi kehittyä käyttämällä lajiin vain minuutteja viikossa. Moni lentää kerran kahdessa viikossa tai kerran kuussa ja käyttää muita harjoitteita väliaikoina opitun ylläpitämiseen (omien ja muiden lentovideoiden katselu,  mielikuva- ja ns. kuivaharjoittelu, alasta lukeminen, sukeltaminen uimahallissa, jooga). Kuten muissakin lajeissa, matkat ja varusteiden vaihto ottavat aikansa mutta Pyhtäälle hurauttaa tätä nykyä nopeasti moottoritietä pitkin. Parkkipaikan hakemiseen ei kulu aikaa, koska meiltä löytyy reilusti ilmaista pysäköintitilaa. Itse tunnelilentäminen on me time at its best. Koko muu maailma ja kaikki sen paineet ja vaatimukset katoavat - voit keskittyä vain tähän hetkeen.

5. Tapaat mielenkiintoisia ihmisiä ympäri maailmaa 

Tuulitunnelilentäminen on nuori, kansainvälinen laji, jota harrastavat kaikenikäiset, -kokoiset, -väriset, -uskoiset sekä -uskonnottomat ihmiset kaikilla mantereilla. Kukaan ei välitä mitä teet työksesi, mistä tulet tai edes siitä oletko mies vai nainen tai jotakin siltä väliltä -kaikki ovat tervetulleita tuulitunneliperheeseen. 

 

Lisätietoja lentämisestä harrastuksena ja lentokursseista 

Kuvia lentämisestä löydät Siriuksen Facebookista, Instagrammista tai kuvagalleriastamme. Videoita pääset katsomaan YouTube-kanavaltamme.

Lisätietoja harrastuksesta löydät tästä

Pääset tutustumaan hintoihin ja lentokurssivaihtoehtoihin tästä

Tule mukaan ja ota elämäsi haltuusi - ole oma sankarisi.