Piilota valikko #
Valikko #

Turvallisuus ennen kaikkea

Surffaaminen on hauska ja mukaansatempaava harrastus, jonka turvallisuuden varmistamiseksi on hyvä tutustua muutamiin perusohjeisiin. Turvallisuus varmistetaan mm. turvallisuuskoulutuksella ennen ensimmäistä surffauskertaa ja ohjaajan opastuksella.

Sopimus turvallisuutesi vuoksi

Turvallisuuden vuoksi jokaisen surffaajan tulee allekirjoittaa vastuuvapautus- ja terveydentilavakuutus. Alle 18-vuotiailta tarvitaan huoltajan allekirjoitus.

Tutustu sopimukseen (pdf)

tervetuloa!
Kuka voi surffata?

turvallisuussyistä vain katsomaan
Kuka ei voi surffata?

Miten surffaan turvallisesti?

Vaikka sisäsurffaus voi näyttää vauhdikkaalta, altaassa ei ole vettä kuin nilkkoihin. Vaikka tippuisit laudalta, et voi joutua veden alle. Virtauksesta huolimatta altaassa pystyy seisomaan. Altaan aaltomuoto vähentää vauhtia, jos surffatessa menettää tasapainon ja kaatuu. Vauhdikkaasta virtaamasta johtuen vettä voi kuitenkin mennä suuhun, nenään ja silmiin, joten älä säikähdä, vaan pysy rauhallisena.

Jos tiput laudalta, toimi kuten tippuisit kiinteälle pinnalle: Ota heti sikiöasento, pidä käsivartesi ja kyynärpääsi mahdollisimman lähellä kehoasi, pidä silmät auki, jotta näet, miten päin olet ja yritä ottaa seinä tai pohja jaloillasi vastaan. Altaan pinta on joustava ja antaa periksi, kun kaadut. Jos menetät tasapainon, irrota ote laudasta. 

Erityistarpeet / vammat

Siriuksen useimmat aktiviteetit sopivat monille erilaisista vammoja ja sairauksia omaaville. Siriuksessa on lentänyt ja surffanut osittain halvaantuneita pyörätuolia käyttäviä henkilöitä sekä kuulo- että näkörajoitteisia lapsia. Köysirata on myös mahdollinen niille, joiden käsivoimat ovat riittävät radan kulkemiseen itseään vetämällä käsin. 
Tsekkaa turvallisuusvideo!